vineri, 21 mai 2010

tunsorile potrivite in functie de forma fetei si formatul corpului



Se spune ca nu conteaza tipul de coafura pe care ti-o alegi atat timp cat iti place sau este la moda. Nimic mai fals! Trebuie sa vezi si daca ea se “asorteaza” cu stilul si corpul tau. Imaginea de la gat in jos este la fel de importanta in alegerea unei coafuri ca si forma fetei sau textura parului atunci cand vorbim despre “stilul tau”.

Forma parului si a coafurii alese va echilibra sau contrasta in relatie cu formele corpului, de aceea tipul formei fetei si al corpului tau este un lucru la care trebuie sa te gandesti cand esti pe cale sa alegi cea mai potrivita coafura. S-a stabilit ca anumite tunsori si stiluri simple creaza o balanta perfecta cu un anumit tip de fata. Coafurile extravagante evidentiaza insa unele forme ale corpului. Stilistul trebuie sa se uite la tine de sus pana jos, sa iti studieze trasaturile. Deci pregateste-te sa te ridici de pe scaunul lui, vei fi “consultata” mai intai!


Tipul corpului: slab si cu forme nu foarte accentuate
Da: Scopul este sa adaugi bucle si textura. Coafurile de lungime medie, ondulate arata bine si adauga feminitate acestui tip de corp.
Nu: ..nu iti “umfla” parul prea mult, pentru ca va parea ca ai un corp disproportionat. De asemenea, evita parul prea lung si prea drept care iti accentueaza corpul subtire. Parul prea scurt sau gel prea mult pot aduce a look de baiat.

Tipul corpului: Cu forme bine definite
Da: Alege o tunsoare in scari de lungime medie. Un look de ingeras va camufla kilogramele in plus. Incearca sa iti legi parul in doua codite pentru a-ti stapani buclele.
Nu: ..nu iti taia parul prea scurt si nu il indrepta. Sau nu il lasa prea lung! Nici o coafura pana la umar, cu bucle mici si cu mult volum nu ti se potriveste.

Tipul corpului: Mignon (micut, delicat)
Da: Tine parul drept, matasos, ingrijit de un profesionist, pentru un look perfect. Incearca si o coafura in scari cu bucle de ingeras (marimea lor este mai mica!).
Nu: ..nu incerca extremele. Un par prea scurt iti va face capul sa para rea mic, iar unul prea lung iti va face o fata prea mare. De asemenea, evita cozile de cal sau impletiturile prea lungi.

Tipul corpului: inalt si atletic
Da: Incearca mai multe stiluri pentru a observa care ti se potriveste. Forma corpului tau se potriveste cu majoritatea coafurilor.
Nu: ..uita de coada de cal – foloseste-o doar cand faci sport! Flateaza prin stiluri feminine – lungime si onduleuri cu look natural.

Coafuri in functie de forma fetei
Lasa deoparte revistele care te invata cum sa-ti tunzi parul – analizeaza-te intr-o oglinda si vei vedea cum poti avea cele mai frumoase coafuri.


Cum determini forma fetei?
Atunci cand e vorba de un par minunat, nu privi mai departe de oglinda. Nu conteaza ca vezi “o inima”, “un rotund” sau “un oval”: cea mai buna tunsoare este data de fata. Fiecare femeie este diferita si este important sa intelegem ca un anumit stil nu se potriveste tuturora. Pentru a accetua echilibrul si frumusetea, opteaza pentru o coafura care se potriveste in special formei fetei. Aceasta strategie nu numai ca iti va oferi cel mai bun look; ea iti va scoate in evidenta cele mai frumoase trasaturi. Discuta cu stilistul tau si pregateste-te pentru schimbare!

Raspunsurile sunt in oglinda!
Da-ti seama de forma fetei stand in fata unei oglinzi. Strange parul intr-o coada de cal si urmareste liniile fetei, marimea si forma fruntii si compara-le cu barbia si obrajii. Cu un sapun uscat deseneaza pe oglinda aceste linii. Gata! Fa un pas inapoi si uite-te la “creatia” ta pentru a stabili forma fetei.

Forma fetei
Iata cele cinci forme de baza:
- fata in forma de rotund;
- fata in forma de oval;
- fata prelunga;
- fata in forma de patrat;
- fata in forma de inima.
Nu conteaza forma si tipul pe care le au fata si corpul tau : vei gasi multe coafuri care sa te prinda! Chiar daca ai parul cret, drept sau putin ondulat, tunsoarea corecta si tehnicile prin care se adauga volum unei coafuri vor scoate in evidenta ce ai tu mai frumos.

Fata in forma de rotund
Daca forma fetei este rotunda (barbie si fata rotunde):
Da: Adauga volum in partea superioara a capului.
Nu: Nu incerca o coafura scurta. Evita sa adaugi volum lateral.
* NOTA: Desi multe femei spun ca au fata rotunda, acest tip este de fapt cel mai rar. Deseori, stilistul face ca fata sa para rotunda. Cum poti “scapa” de acest tip de fata? Simplu: strange-ti parul. Asa iti vei scoate in evidenta ochii, obrajii. Poti purta parul lung sau scurt, insa asigura-te ca ai cateva scari la care le poti adauga volum. Asa fata ta va parea mai lunga si mai slaba. Incearca o perie rotunda si foloseste foehnul la treapta cea mai mica. Daca dirijezi aerul de sus in jos vei obtine si mai mult volum. Ai grija insa ca volumul sa nu fie prea accentuat in partile laterale si prea putin in crestet.

Daca forma fetei este patrata:
Da: Foloseste un produs de styling si lasa lungimea parului pana la umar.
Nu: Nu alege cararea fix pe mijloc! Evita liniile geometrice.
*NOTA: Daca ai o fata in forma de patrat, nu iti tunde parul prea scurt. Lasa-l sa creasca pana la umeri (poate sa si treaca de acestia, nici o problema!). Iti poti face si niste bucle, dar ele trebuie sa fie de marime medie. Pentru iluzia unei fete mai rotunde, adauga volum in partea superioara si pe parti. Iti recomandam uscarea parului de sus in jos, intotdeauna la o viteza mica.

Daca forma fetei este ovala:
Da: Adauga volum in partea superioara.
Nu: Stai departe de parul scurt in care ai pus mult gel. Evita volumul din partile laterale ale capului.
*NOTA: Daca ai o fata ovala ti se potrivesc multe stiluri. Poti alege sa ai parul mai lung sau mai scurt, dar nu incerca scari, care pot crea mult volum. Multe femei cu forma ovala au fata mica si volumul pare sa le faca un coif. Buclele largi creeaza un look deosebit.

Daca forma fetei este prelunga:
Da: Scarile sunt indicate.
Nu: Uita de tunsorile scurte, nu sunt pentru tine!
*NOTA: Singura coafura pe care ar trebui sa o eviti este cea scurta, deoarece ea accentueaza forma fetei, lungimea – mai ales in zona barbiei. Nu folosi nici produse pentru volum in partea superioara. Foloeste pentru partile laterale, insa! Te sfatuim sa iti usuci parul la o viteza cat mai mica, sa folosesti o perie rotunda si sa pui cateva bigudiuri in par de-a lungul fetei. Bigudiurile Velcro sunt indicate – incalzeste-le cu foehn-ul si apoi lasa-le aproximativ 15 minute sa se raceasca. De asemenea, incearca sa nu iti lasi parul sa cada de fata. Asa vei putea lasa machiajul sa fie observat.

Daca forma fetei este tip "inima":
Da: Incearca bucle care adauga volum, pentru un efect de “latire” a fetei.
Nu: Nu taia parul mai scurt de umeri!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu