vineri, 28 mai 2010

florile si personalitatea 1 +my little heaven :)






o descoperire mai recenta de-a mea este faptul ca prezenta florilor de orice fel ma calmeaza.asadar am si eu my little heaven unde ma refugiez inainte de examene si cand sunt trista sau suparata.bineinteles curioziatea fiind mare am google-it putin si uitati ce am descoperit:
Cercetările din domeniul psiho-antropologiei arată că atracţia pentru flori este o manifestare care-si are originea în adaptări străvechi ale omului la mediul natural. Omul primeste aproximativ 98% din informaţii pe cale vizuală, ceea ce îl face foarte reactiv la formă si culoare. Totodată, specia noastră a supravieţuit în timpul migraţiilor datorită vitezei cu care a învăţat să diferenţieze plantele comestibile de cele toxice si mai ales forma si culoarea plantelor de leac.
Faptul că anumite persoane sunt impresionate mai mult de unele soiuri de plante sau flori este consecinţa unui anumit tip de reactivitate la culoarea asociată unor forme. Această reactivitate diferită la asortimentul formă-culoare depinde de unele trăsături psihologice mostenite sau dobândite. Spre exemplu, preferinţa pentru flori ce au contururi rotunjite ale petalelor si al frunzelor poate demasca nevoia de afecţiune de tip matern, de dragoste, de erotic. Asocierea acestor forme cu unele culori stridente poate spune despre noi că, desi suntem o fire blândă, ne dorim să fim mai aspri sau chiar o facem în anumite condiţii. Există o mulţime de astfel de asociaţii, intuite corect, dar si mai puţin corect de părintele psihologiei, Sigmund Freud.
Cercetări recente efectuate de neurobiologii francezi au demonstrat însă că preferinţa pentru un anumit tip de floare poate da o gamă foarte vastă de informaţii despre personalitatea noastră.
Vor mai urma posturi mai detaliate in legatura cu acest lucru.kisses si click pe poza pentru marire

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu