vineri, 10 septembrie 2010

face series PART 1- tenul gras

SEMNALMENTE:

-exces de sebum in zona T ( frunte , nas , barbie)
-pori dilatati
-acnee
-puncte negre

INGRIJIRE ESENTIALA
Ingrijirea tenului gras are mai multe etape.Sa le luam pe fiecare in parte :

1 .Curatarea-consta in folosirea laptelui demachiant sau a unui gel de curatare special pentru tenul gras.Aceasta etapa are rolul de a elimina excesul de sebum si a indeparta impuritatile , praful si machiajul.
2.Lotiunea tonica-in cazul tenului gras si mixt este o etapa esentiala deoarece contine incrediente cu rolul de a tine sub control sebumul. si micsoreaza porii.
3.Hidratarea-este esentiala indiferent de tipul de ten.Se confunda de multe ori tenul gras cu tenul hidratat excesiv.Total neadevarat.Tenul gras nu este neaparat si hidratat...de multe ori datorita acestei confuzii ne trezim cu un ten gras si deshidratat.De aceea este necesara folosirea unei creme,de preferinta cu grad de protectie UV, speciala pentru tenul gras,pentru ai oferi hidratarea atat de necesara orcarui tip de ten.
4.Exfoliere-un must in cazul tenului gras!!!Daca pentru celelalte tipuri de ten este o etapa complementara ritualului de ingrijire al tenului, in cazul tenului gras reprezinta o etapa esentiala.Exfolierea are rolul de a indeparta excesul de sebum si celulele moarte de la suprafata tenului.De asemenea ajuta la reinnoirea celulelor pielii.Tenul gras necesita o exfoliere zilnica cu un scrub delicat sau de 3 ori pe saptamana cu unul ... mai putin delicat ca sa zic asa... :)
5.Tratamente speciale-exista de asemenea tratamente speciale pentru eliminarea acneei.In cazul unui ten gras ce prezinta acnee severa recomand consultarea unui medic dermatolog pentru tratament specific :)
Sper ca am fost de ajutor si see you next time.hope you like it :* kisses

4 comentarii:

Iulia spunea...

Sunt "fericita" posesoare a unui ten sensibil :(

Unknown spunea...

vine si randul lui :D te inteleg intr-un fel... imi este si mie destul de greu ca al meu este normal cu tendinte de sensibil/uscat in sezonul rece...dar tie ca il ai 100 % sensibil....

Ale spunea...

eu stiam ca in cazul in care ai un ten gras cu acnee nu e recomandata exfolierea!face mai mult rau!

Unknown spunea...

Ale daca acneea este cauzata de praf,impuritati deci...cazurile tipice da este recomandata si exfolierea deoarece ajuta la deblocarea porilor,eliminarea impuritatilor...la cazurile in care se ajunge la chestii mai complicate se consulta dermatologul pentru tratament special :)

Trimiteți un comentariu